VC Herentals heeft rode lantaarn Vebr. Arendonk niet kunnen overklassen.  De bezoekers kwamen zelfs net na de rust op voorsprong langs Strijbosch, 0-1 (51').   De thuisploeg had in de 1e helft wel veel balbezit, maar creëerde geen echte kansen. Maarten Vervoort zette in de 70' de bordjes weer in evenwicht, 1-1. VC-trainer Luc Beyens : 'Alles mag, niets moest voor VC was de toon van de hele wedstrijd.  Arendonk liep veel achter de bal en gaf ons weinig ruimte de 1e helft.  Kansen moet je afmaken en dat gebeurde niet tijdens het offensief het laatste halfuur.  We concentreren ons voor de volle 100% op de eindronde op 1, 4 en 7 mei.'  Foto's Guy Verellen / Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

Reeds enkele weken had VC Herentals niets meer te winnen of te verliezen.  Deelname aan de eindronde was al een tijdje zeker maar het eergevoel van de spelersgroep zorgde toch dat rood-wit de overwinningen bleef opstapelen.  Met de komst van hekkensluiter Arendonk leende zich een nieuwe kans op een driepunter.

De thuisploeg begon ook het beste aan de wedstrijd via een gemeten voorzet van De Swert naar Vlaeymans maar Todaro was net iets sneller bij de bal.  Arendonk kroop in een egelstelling en het werd knap lastig om de dubbele muur te ontwrichten.  Halfweg de eerste helft toch eens een voorzet van Vlaeymans maar het gekraakte schot van Vervoort werd door de bezoekende goalie simpel geplukt.

Arendonk kwam na een halfuur de eerste keer de neus aan het venster steken via Strijbosch maar zijn poging ging in de korte hoek naast.  Voor de thuisploeg hing Van Bouwel nog eens aan het kanon maar ook deze poging kon Todaro niet verontrusten.  Verontrusting was er echter wel vlak voor de pauze wanneer Van Leerdam na een duel het veld moest verlaten met een blessure.  Ilja probeerde nog even opnieuw aan te pikken maar moest dan toch definitief de wedstrijd staken.  Van Grieken was zijn vervanger.

Herentals kwam niet al te sterk uit de kleedkamer.  Strijbosch kon al vlug de bezoekers op voorsprong brengen na geharrewar voor het Herentalse doel.   De thuisploeg probeerde te reageren maar miste creativiteit en het spel was net niet vloeiend genoeg om Arendonk echt pijn te doen.  Al kwam V.D.Schraelen wel dicht bij de gelijkmaker wanneer hij in één tijd een voorzet van Vervoort nipt over schoot.

De bezoekers roken hun kans en konden de score bijna verdubbelen wanneer Van Roy een unieke kans voorlangs besloot.   Herentals dreigde nog via een vrije trap van Van De Kerckhof recht in de armen van Todaro maar even later hingen de bordjes toch opnieuw in evenwicht.  Vervoort liet na een hoekschop de netten trillen, 1-1.  Herentals probeerde er nog een slotoffensiefje uit te persen maar moest wachten tot in de slotminuten om echte kansen te geraken.  Eerst kon Vlaeymans een afvallende bal onderscheppen en sneed los door het centrum van de verdediging maar moest net te ver uitwijken om te scoren.

Nog geen minuut later kopte Van De Kerckhof listig richting doel maar Todaro weerde de poging met een karpersprong.  De allerlaatste kans kwam om naam van Thomassen die na knap samenspel nipt over doel besloot.

Herentals komt dus niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Arendonk in een wedstrijd die snel vergeten mag worden.  Er wachten nog enkele verplichte nummertjes (GR Katelijne, KFC Katelijne en Houtvenne) alvorens het echte werk, de eindronde op 1/5, 4/5 en 7/5, kan aangevat worden.

VC Herentals speelde met:  Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Dillen Robbe; Van Der Schraelen Thomas; Van De Kerckhof Jeroen.    Bank: Dams Pieter; Marien Robin; Verlinden Lode; Van Grieken Marc.

Vervangingen:  43e  Van Grieken Marc voor Van Leerdam Ilja.  Kaarten:  geen kaarten.

Doelpunten:  51e Strijbosch Tim  0 – 1 ;  70e  Vervoort Maarten   1 - 1.